Do treści
Światopogląd
Religie i sekty
Biblia
Kościół i Katolicyzm
Filozofia
Nauka
Społeczeństwo
Prawo
Państwo i polityka
Kultura
Felietony i eseje
Literatura
Ludzie, cytaty
Tematy różnorodne
Znalezione w sieci
Współpraca
Pytania i odpowiedzi
Listy od czytelników
Fundusz Racjonalisty
Wesprzyj nas..
Zarejestrowaliśmy
201.562.447 wizyt
Ponad 1065 autorów napisało
dla nas 7364 tekstów.
Zajęłyby one 29017 stron A4
Wyszukaj na stronach:
Kryteria szczegółowe
Najnowsze strony..
Archiwum streszczeń..
Ostatnie wątki Forum
:
Wybory we Francji
Soliton
Po co człowiekowi ID i dlaczego w..
Wybrał się na plażę Popełnił stra..
krytyka kapitału śmierci
Powszechne opętanie wiarą wśród l..
Jak spędzasz swój wolny czas?
Kann ich Online-Dating vertrauen?
PZPR - Partia Zjednoczonej Prawic..
Ogłoszenia
:
Szukam rekomendacji na temat blogów poświęc..
Szukam rekomendacji na blogu poświęconym el..
W poszukiwaniu rzetelnego bloga poświęconeg..
kroki pozycjonowania strony internetowej
Dodaj ogłoszenie..
Czy konflikt w Gazie skończy się w 2024?
Raczej tak
Chyba tak
Nie wiem
Chyba nie
Raczej nie
Oddano 443 głosów.
Chcesz wiedzieć więcej?
Zamów dobrą książkę.
Propozycje Racjonalisty:
Mariusz Agnosiewicz -
Kryminalne dzieje papiestwa tom II
Irena Borowik (red.) -
Religions, Churches and the Scientific Studies of Religion: Poland and Ukraine
Artur Patek, Jan Rydel, Janusz J. Węc (red.) -
Najnowsza Historia Świata tom 4 1995-2007
Umberto Eco -
Cmentarz w Pradze - audiobook
Stanisław Lem -
Opowieści o pilocie Pirxie
Znajdź książkę..
Sklepik "Racjonalisty"
Koszulka Złota Rybka Darwina
Latający Potwór Spaghetti FSM
Złota myśl Racjonalisty:
"Zmieniają się prądy i poglądy, a apostołowie wciąż ci sami."
Józef Bułatowicz
Komentarze do wiadomości :
Naukowe doskonalenie chleba
Wpisz swój komentarz do wiadomości
Przedborzak - Chleb domowy
Od ładnych paru lat wypiekam chlebek, głównie żytni razowy na zakwasie i powiem wam dlaczego mój chleb po tygodniu jest jeszcze smaczny i jak najbardziej nadaje się do jedzenia. Otóż - kupuję dobre ziarno u znajomego rolnika i mielę go na mąkę sam, przed zrobieniem zaczynu zaparzam mąkę wrzątkiem i przede wszystkim cierpliwie czekam aż porządnie skiśnie. Nie muszę dosypywać spulchniaczy, polepszaczy lub konserwantów bo z dobrego ziarna zawsze wychodzi dobry chleb. Piekarnie kupują najtańszą mąkę i sypią chemię a proces produkcji jest skrócony do 2 godzin. U mnie od zaparzenia mąki do gotowego chleba trzeba poczekać około 20 godzin i to jest nie do przejścia dla piekarni. Jeśli ktoś chce upiec chleb w domu to zapraszam po więcej informacji
ekochlebek.blox.pl/html
Autor:
Przedborzak
Dodano:
31-01-2012
Reklama
KORIUS - Chleba naszego
Chyba kiedyś udało mi się taki kupić. Przez kilka dni nie zdążył sczerstwieć. Całkiem inny w smaku, zapachu, konsystencji niż te "powszednie". Jak od babci z pieca chlebowego.
-Kurcze nagle zgłodniałem ;-)
Autor:
KORIUS
Dodano:
31-01-2012
Rafał Poniecki - Chleb domowy
Przez kilka lat wypiekałem własne chleby. Teraz już mi się nie chce, ale też i w sklepach można teraz kupić dość dobry chleb. Piszę o sytuacji w Kanadzie, żeby było jasno.
Po wielu próbach wypracowałem sobie recepturę, dzięki której chleb zawsze się udawał i jeszcze po tygodniu był do jedzenia. Ale do zakwasu nigdy nie miałem serca. Suche, granulowane drożdże były niezawodne. Mąke żytnią razową można kupić, tak jak i pszenną. Najlepszy chleb był żytnio-pszenny. Jedynymi dodatkami były cukier i sól.
Jak będę mial wiecej wolnego czasu, to jeszcze sie pobawię w piekarza.
Autor:
Rafał Poniecki
Dodano:
01-02-2012
Wróć do wiadomości..
Aby dodać komentarz, należy się zalogować
Zaloguj jako
:
Hasło
:
Zaloguj przez OpenID..
Jeżeli nie jesteś zarejestrowany/a -
załóż konto..
Reklama
[
Regulamin publikacji
] [
Bannery
] [
Mapa portalu
] [
Reklama
] [
Sklep
] [
Zarejestruj się
] [
Kontakt
]
Racjonalista
©
Copyright
2000-2018 (e-mail:
redakcja
|
administrator
)
Fundacja Wolnej Myśli, konto bankowe 101140 2017 0000 4002 1048 6365