Do treści
Światopogląd
Religie i sekty
Biblia
Kościół i Katolicyzm
Filozofia
Nauka
Społeczeństwo
Prawo
Państwo i polityka
Kultura
Felietony i eseje
Literatura
Ludzie, cytaty
Tematy różnorodne
Znalezione w sieci
Współpraca
Pytania i odpowiedzi
Listy od czytelników
Fundusz Racjonalisty
Wesprzyj nas..
Zarejestrowaliśmy
204.458.608 wizyt
Ponad 1065 autorów napisało
dla nas 7364 tekstów.
Zajęłyby one 29017 stron A4
Wyszukaj na stronach:
Kryteria szczegółowe
Najnowsze strony..
Archiwum streszczeń..
Ostatnie wątki Forum
:
problem ocieplania klimatu
dziwne
Podręcznik do filozofii współczes..
Czy człowiek może posiadać osobli..
Dlaczego woda i powietrze są wspó..
Wielkie twierdzenie Fermata? ŻAL
Katastroficzny dramat...
Drżyjcie nożownicy
zachód nas zdradzi
Ogłoszenia
:
the topic of customer communications manage..
Czy ktoś może polecić jakiś sprawdzony edyt..
casino
Szukam rekomendacji na temat blogów poświęc..
Dodaj ogłoszenie..
Czy konflikt w Gazie skończy się w 2024?
Raczej tak
Chyba tak
Nie wiem
Chyba nie
Raczej nie
Oddano 701 głosów.
Chcesz wiedzieć więcej?
Zamów dobrą książkę.
Propozycje Racjonalisty:
Francesca Gould, David Haviland -
Dlaczego mrówkojady boją się mrówek? Zbiór wybryków zwierząt
Barbara Włodarczyk -
Nie ma jednej Rosji
Anatol France -
Bogowie pragną krwi
Michel Henry -
Narkotyki: dlaczego legalizacja jest nieuchronna?
John Brockman (red.) -
Nowy Renesans
Znajdź książkę..
Sklepik "Racjonalisty"
Lucas L. Grabeel -
Homo Sanctus. Opowieść homokapłana
Mariusz Agnosiewicz -
Kryminalne dzieje papiestwa tom I
Złota myśl Racjonalisty:
Dobrze, gdy serce jest naiwne, a rozum nie.
Anatol France
Komentarze do wiadomości :
Smażenie warzyw na oliwie może być zdrowsze od gotowania
Wpisz swój komentarz do wiadomości
GrzeTor - Temperatura - woda jednak wygrywa
1 na 1
Niestety niezależnie od polifenoli jest jeszcze kwestia szkodliwych substancji. Woda ma temperaturę wrzenia 100C, w szybkowarze pod ciśnieniem 117-121C. Te temperatury są bezpieczniejsze pod wzgledem np. powstawania akrylamidu niż na patelni, gdzie temperatury potrafią osiągnąć 190C. Plus te nieszczęsne tłuszcze trans, które mogą powstać podczas obróbki termicznej tłuszczy nienasyconych. No i te polifenole warto znormalizować per kalorie - wówczas już nie będzie tak korzystnie dla czegoś do czego dodaje się gęsty kalorycznie tłuszcz.
Autor:
GrzeTor
Dodano:
29-01-2016
Reklama
Wróć do wiadomości..
Aby dodać komentarz, należy się zalogować
Zaloguj jako
:
Hasło
:
Zaloguj przez OpenID..
Jeżeli nie jesteś zarejestrowany/a -
załóż konto..
Reklama
[
Regulamin publikacji
] [
Bannery
] [
Mapa portalu
] [
Reklama
] [
Sklep
] [
Zarejestruj się
] [
Kontakt
]
Racjonalista
©
Copyright
2000-2018 (e-mail:
redakcja
|
administrator
)
Fundacja Wolnej Myśli, konto bankowe 101140 2017 0000 4002 1048 6365