Chcesz wiedzieć więcej? Zamów dobrą książkę. Propozycje Racjonalisty:
Wpisz swój komentarz do wiadomości GrzeTor - Temperatura - woda jednak wygrywa 1 na 1 Niestety niezależnie od polifenoli jest jeszcze kwestia szkodliwych substancji. Woda ma temperaturę wrzenia 100C, w szybkowarze pod ciśnieniem 117-121C. Te temperatury są bezpieczniejsze pod wzgledem np. powstawania akrylamidu niż na patelni, gdzie temperatury potrafią osiągnąć 190C. Plus te nieszczęsne tłuszcze trans, które mogą powstać podczas obróbki termicznej tłuszczy nienasyconych. No i te polifenole warto znormalizować per kalorie - wówczas już nie będzie tak korzystnie dla czegoś do czego dodaje się gęsty kalorycznie tłuszcz.
Reklama
Wróć do wiadomości.. Aby dodać komentarz, należy się zalogować Zaloguj przez OpenID.. Jeżeli nie jesteś zarejestrowany/a - załóż konto.. Reklama