Do treści
Światopogląd
Religie i sekty
Biblia
Kościół i Katolicyzm
Filozofia
Nauka
Społeczeństwo
Prawo
Państwo i polityka
Kultura
Felietony i eseje
Literatura
Ludzie, cytaty
Tematy różnorodne
Znalezione w sieci
Współpraca
Pytania i odpowiedzi
Listy od czytelników
Fundusz Racjonalisty
Wesprzyj nas..
Zarejestrowaliśmy
207.387.403 wizyty
Ponad 1064 autorów napisało
dla nas 7362 tekstów.
Zajęłyby one 29015 stron A4
Wyszukaj na stronach:
Kryteria szczegółowe
Najnowsze strony..
Archiwum streszczeń..
Ostatnie wątki Forum
:
Najtrudniejsze pytanie.
Racja głupiego
Wysyp hipotez o naturze czasu i ś..
będę świętym
Ile racjonalisty w racjonaliście ..
polska mistrzem świata
"Szczekanie NATO pod drzwiami Ros..
zmartwychwstanie
penis nagim świadkiem raju
Ogłoszenia
:
30 marca 1689r w Polsce
Ostatnio rozważam wdrożenie Symfonii w chmu..
Jakie są rzeczywiste koszty wdrożenia AI
dobre szkolenia lub materiały dotyczące Arc..
Dodaj ogłoszenie..
Czy Trump wywoła kryzys ekonomiczny?
Raczej tak
Chyba tak
Nie wiem
Chyba nie
Raczej nie
Oddano 12 głosów.
Chcesz wiedzieć więcej?
Zamów dobrą książkę.
Propozycje Racjonalisty:
Antonio Negri -
Goodbye Mr Socialism
Ars Regia nr 17
Katarzyna Sztop-Rutkowska -
Próba dialogu. Polacy i Żydzi w międzywojennym Białymstoku
Jan Rura -
Quo vadis, Ecclesia? Czy Kościół może się zmienić
Kerstin Steinbach -
Były kiedyś lepsze czasy... (1965-1975) Znienawidzone obrazy i ich wyparty przekaz
Znajdź książkę..
Sklepik "Racjonalisty"
Kazimierz Czapiński -
Dokąd kler prowadzi Polskę? Laickie mowy sejmowe
Friedrich Nietzsche -
Antychryst
Złota myśl Racjonalisty:
"To co się bez dowodu podaje, to bez dowodu można odrzucić"
abp J. Michalik
Komentarze do wiadomości :
Naukowe doskonalenie chleba
Wpisz swój komentarz do wiadomości
Przedborzak - Chleb domowy
Od ładnych paru lat wypiekam chlebek, głównie żytni razowy na zakwasie i powiem wam dlaczego mój chleb po tygodniu jest jeszcze smaczny i jak najbardziej nadaje się do jedzenia. Otóż - kupuję dobre ziarno u znajomego rolnika i mielę go na mąkę sam, przed zrobieniem zaczynu zaparzam mąkę wrzątkiem i przede wszystkim cierpliwie czekam aż porządnie skiśnie. Nie muszę dosypywać spulchniaczy, polepszaczy lub konserwantów bo z dobrego ziarna zawsze wychodzi dobry chleb. Piekarnie kupują najtańszą mąkę i sypią chemię a proces produkcji jest skrócony do 2 godzin. U mnie od zaparzenia mąki do gotowego chleba trzeba poczekać około 20 godzin i to jest nie do przejścia dla piekarni. Jeśli ktoś chce upiec chleb w domu to zapraszam po więcej informacji
ekochlebek.blox.pl/html
Autor:
Przedborzak
Dodano:
31-01-2012
Reklama
KORIUS - Chleba naszego
Chyba kiedyś udało mi się taki kupić. Przez kilka dni nie zdążył sczerstwieć. Całkiem inny w smaku, zapachu, konsystencji niż te "powszednie". Jak od babci z pieca chlebowego.
-Kurcze nagle zgłodniałem ;-)
Autor:
KORIUS
Dodano:
31-01-2012
Rafał Poniecki - Chleb domowy
Przez kilka lat wypiekałem własne chleby. Teraz już mi się nie chce, ale też i w sklepach można teraz kupić dość dobry chleb. Piszę o sytuacji w Kanadzie, żeby było jasno.
Po wielu próbach wypracowałem sobie recepturę, dzięki której chleb zawsze się udawał i jeszcze po tygodniu był do jedzenia. Ale do zakwasu nigdy nie miałem serca. Suche, granulowane drożdże były niezawodne. Mąke żytnią razową można kupić, tak jak i pszenną. Najlepszy chleb był żytnio-pszenny. Jedynymi dodatkami były cukier i sól.
Jak będę mial wiecej wolnego czasu, to jeszcze sie pobawię w piekarza.
Autor:
Rafał Poniecki
Dodano:
01-02-2012
Wróć do wiadomości..
Aby dodać komentarz, należy się zalogować
Zaloguj jako
:
Hasło
:
Zaloguj przez OpenID..
Jeżeli nie jesteś zarejestrowany/a -
załóż konto..
Reklama
[
Regulamin publikacji
] [
Bannery
] [
Mapa portalu
] [
Reklama
] [
Sklep
] [
Zarejestruj się
] [
Kontakt
]
Racjonalista
©
Copyright
2000-2018 (e-mail:
redakcja
|
administrator
)
Fundacja Wolnej Myśli, konto bankowe 101140 2017 0000 4002 1048 6365