Do treści
Światopogląd
Religie i sekty
Biblia
Kościół i Katolicyzm
Filozofia
Nauka
Społeczeństwo
Prawo
Państwo i polityka
Kultura
Felietony i eseje
Literatura
Ludzie, cytaty
Tematy różnorodne
Znalezione w sieci
Współpraca
Pytania i odpowiedzi
Listy od czytelników
Fundusz Racjonalisty
Wesprzyj nas..
Zarejestrowaliśmy
206.609.908 wizyt
Ponad 1064 autorów napisało
dla nas 7362 tekstów.
Zajęłyby one 29015 stron A4
Wyszukaj na stronach:
Kryteria szczegółowe
Najnowsze strony..
Archiwum streszczeń..
Ostatnie wątki Forum
:
Wspólne wartości, wspólne cele i ..
Dzień Liczby Pi
Racjonalista niezabezpieczony?
Rycerze styropianoqwego stołu
wątroba
źródło filozofii
przesmyk Suwalski
Co jeśli rozmnażanie płuciowe to ..
łysy
Ogłoszenia
:
Ostatnio rozważam wdrożenie Symfonii w chmu..
Jakie są rzeczywiste koszty wdrożenia AI
dobre szkolenia lub materiały dotyczące Arc..
the topic of customer communications manage..
Dodaj ogłoszenie..
Kto wygra wybory 2025?
Karol Nawrocki
Rafał Trzaskowski
Sławomir Mentzen
Szymon Hołownia
Oddano 278 głosów.
Chcesz wiedzieć więcej?
Zamów dobrą książkę.
Propozycje Racjonalisty:
Stanisław Lem -
Solaris
Agnieszka Zakrzewicz -
Papież i kobieta
Ars Regia Nr 18
Mariusz Agnosiewicz -
Kryminalne dzieje papiestwa tom I
Ars Regia. Czasopismo poświęcone myśli i historii wolnomularstwa. Nr 2/1993
Znajdź książkę..
Sklepik "Racjonalisty"
John Diamond -
Cudowne mikstury. Podręcznik sceptyka
Vinod K. Wadhawan -
Nauka złożoności. Trudne pytania, które zadajemy o sobie i o naszym Wszechświecie
Złota myśl Racjonalisty:
Przeciwności losu uczą mądrości, powodzenie ją odbiera.
Seneka
Komentarze do wiadomości :
Smażenie warzyw na oliwie może być zdrowsze od gotowania
Wpisz swój komentarz do wiadomości
GrzeTor - Temperatura - woda jednak wygrywa
1 na 1
Niestety niezależnie od polifenoli jest jeszcze kwestia szkodliwych substancji. Woda ma temperaturę wrzenia 100C, w szybkowarze pod ciśnieniem 117-121C. Te temperatury są bezpieczniejsze pod wzgledem np. powstawania akrylamidu niż na patelni, gdzie temperatury potrafią osiągnąć 190C. Plus te nieszczęsne tłuszcze trans, które mogą powstać podczas obróbki termicznej tłuszczy nienasyconych. No i te polifenole warto znormalizować per kalorie - wówczas już nie będzie tak korzystnie dla czegoś do czego dodaje się gęsty kalorycznie tłuszcz.
Autor:
GrzeTor
Dodano:
29-01-2016
Reklama
Wróć do wiadomości..
Aby dodać komentarz, należy się zalogować
Zaloguj jako
:
Hasło
:
Zaloguj przez OpenID..
Jeżeli nie jesteś zarejestrowany/a -
załóż konto..
Reklama
[
Regulamin publikacji
] [
Bannery
] [
Mapa portalu
] [
Reklama
] [
Sklep
] [
Zarejestruj się
] [
Kontakt
]
Racjonalista
©
Copyright
2000-2018 (e-mail:
redakcja
|
administrator
)
Fundacja Wolnej Myśli, konto bankowe 101140 2017 0000 4002 1048 6365